Anledningar att äta kött

Precis som det finns flera anledningar till att inte äta kött, finns det också flera anledningar till att man väljer kött framför andra livsmedel. Det kan ofta vara så att man tycker att det är gott. Köttet kan tillagas i många olika variationer och kryddas på olika sätt så att smakerna varieras. Det gör att de flesta typer av kött är lätta att tillaga och man kan också anpassa rätterna så att de passar hela familjen.

En annan anledning att äta kött är att det innehåller en hel del protein, vitamin och andra ämnen som kroppen behöver. Om man inte har med kött i sin kost måste man ofta äta olika vitaminer eller kosttillskott för att få i sig allt. Det kan vara extra viktigt för barn och äldre att få i sig alla ämnen för att de ska känna sig pigga, växa som de ska och hålla sig friska i det långa loppet.

När det gäller kött kan det också vara så att man resonerar som så att djuren trots allt skulle ha dött i onödan om man inte äter kött. Bara för att några enstaka avstår kommer det inte att minska slakten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *