Protester mot slakterier

Under de senaste åren har det förekommit flera protester mot slakterier. Organisationer som PETA har tagit sig in på flera slakterier världen över och filmat utan att ha lov till det med mera. Det är dock inte alltid aktionerna går så fredligt till. Det har till exempel förekommit att andra organisationer hotar och förföljer anställda på slakteriet. Ibland har det också varit misshandel av anställda, djur har släppts ut och en hel del annat. Men varför protesterar organisationerna just på slakterier?

För djurens bästa

Många organisationer är emot att djuren slaktas då de menar att djuren har ett liv och att deras liv ska räknas lika högt som människans. De protesterar alltså för djurens bästa. Men många har börjat ifrågasätta hur det kan vara för djurens bästa då tamdjur ibland släpps ut helt fritt under aktionerna. Ett tamdjur som släpps löst kommer att bli mycket stressat och risken är stor att djuret får skjutas och destrueras istället för att faktiskt användas till mat och vara till nytta. Dessutom finns det en stor risk att djuren hinner skada sig allvarlig under tiden de springer lösa.

För ett minskat köttätande

Ibland sker aktionerna för att organisationerna vill få människor att äta mindre kött. Ibland blir resultatet bra, ibland sämre. Många gånger är det faktiskt som så att köttätare kan tröttna på aktionerna och därför köper de än mer kött.

För att öka kunskapen om djurens lidande

Många gånger förekommer det att man vid aktionerna håller upp plakat med bilder inifrån slakterier, från transporter och annat. Man vill helt enkelt att andra ska få veta hur det går till på slakteriet och hur djuren har det där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *