Att driva lantbruk inom köttindustrin

Alla kor, grisar och andra djur som används inom köttindustrin föds upp på lantbruk. Men hur är det egentligen att driva ett lantbruk inom köttindustrin och vad behöver man tänka på?

Lantbruk och ekonomi

Att starta upp och driva ett lantbruk kostar en hel del pengar. Man ska köpa in djur, ordna stallar och en hel del annat. Hos https://www.capcito.com/sv kan man ansöka om lån till företag. Här spelar det ingen roll om företaget är nystartat eller om det har funnits under ett par år. När lånet ska beviljas tittar man mer på om företagsidén verkar bra än på hur den tidigare ekonomiska historiken ser ut.

Behöver man tillstånd för att driva lantbruk?

Om man vill starta upp ett lantbruk kan det faktiskt krävas tillstånd. Hos Jordbruksverket kan man läsa mer om tillstånden men det är hos Länsstyrelsen i det aktuella länet man ansöker om dem. I regel får man inte skaffa några djur innan man har alla tillstånd klara. I normala fall får man ha upp till hundra djurenheter men det kan finnas regler som säger att man endast får ha ett lägre antal djur på grund av olika skäl.

Att sköta djuren

Driver man ett lantbruk är det viktigt att man sköter djuren ordentligt. När det görs djurskyddskontroller får det inte bli anmärkningar. Efter tre anmärkningar kan man få ett djurförbud utfärdat. Det betyder att man inte får ha några djur. Får man ett djurförbud kan det sätta stopp för hela lantbruket. Det kan medföra en enorm förlust rent ekonomiskt. När det gäller djurskötseln har man som lantbrukare ett stort ansvar. Det kan därför vara klokt att läsa om just de djur man vill föda upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *